Wijze lessen.

Ja hóór, daar ben ik weer.

Een nieuw jaar, een nieuwe start én een nieuwe lay-out. Ik heb er zin in!

Wat heb ik het afgelopen jaar geleerd?

Niks moet, alles mag.

Er moeten dingen, ik weet het, daar ontkom je blijkbaar niet aan. Maar sommige vormen van ‘moeten’ moeten niet. No, no, no. Vooral de vormen waarvan je het idee hebt dat het moet. Een voorbeeldje, je zit op een feestje, maar je bent er klaar mee. Nee echt, je gaapt je een ongeluk, je verveelt je kapot. Maar, er zijn nog wel wat leuke mensen op het feestje en je vrienden vinden het wel leuk. Je besluit dus nog heel even te blijven, met als consequentie dat je steeds chagrijniger wordt en je hét drankje drinkt waar je morgen hoofdpijn van krijgt. Mega gezellig dus. Mijn advies is GA NAAR HUIS.

Ohnee, je mag blijven (en je moet naar huis).

Een ander voorbeeldje, je hebt een blog (dit gaat over mij), je hebt bedacht elke week een blog te typen, dus dat doe je. Op een gegeven moment wordt het wel een beetje veel en raakt jouw inspiratie op. Dit resulteert in kwalitatief slechtere blogs. Stom! Maar je gaat nog even door en nog even door, tot het moment dat je erachter komt dat dit weer een geval van ‘moeten’ is. Dit is de reden dat ik er halverwege september de stekker uit heb getrokken en net zolang heb gewacht tot ik er weer zin in kreeg. En dat is nu!

Hard werken wordt beloond.

2016 is het jaar dat ik werd beloond met een nieuwe baan. Wat een feest. Ik heb meerdere keren (lees: elke dag) gedacht dat dit niet ging lukken. De zoektocht duurde bijna anderhalf jaar, maar ik heb mijn droombaan gevonden. De komende tijd zal ik stukjes gaan schrijven over mijn zoektocht naar mijn baan. Ik heb tijdens deze zoektocht zoveel geleerd, ook over mezelf, en wil dit graag met jullie delen.

Waarom?

Ik ben in 2016 mezelf steeds vaker de vraag gaan stellen waarom ik dingen doe zoals ik die doe. Snap je? Met een fulltime baan, koophuis en mijn blauwe vriendin, neemt de automatische piloot het steeds van mij over. Maar waarom wil ik zo graag meedoen met de rest? Wil ik dat ook echt? Voegt het wat toe? Als ik hierop het antwoord niet weet of het antwoord nergens op slaat, dan krab ik eens achter mijn oren en chill ik weer verder in mijn pyjamabroek en vossensloffen.

Ik hoop dat jullie net zoveel zin hebben in 2017 als ik!

Liefs,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *