Wat ik mis aan mijn studententijd.

Stockholm

Van de uitspraak, ‘Mijn studententijd was de leukste tijd van mijn leven.’, begreep ik nooit zo veel. Ik kijk met een heel goed gevoel terug op mijn studententijd, daar niet van. Alleen vind ik mijn leven nu een stuk leuker en word er ook een beetje treurig van als mijn beste tijd al is geweest. Maar ik liep dit weekend over de Drift in Utrecht, waar ik tijdens mijn studie Kunstgeschiedenis colleges volgde, en toen werd ik toch overvallen door een soort van heimwee. Dus vandaag 3 dingen die ik mis aan mijn studententijd.

  1. Utrecht als studentenstad. Ik bleef in Utrecht wonen, want het idee alleen al om deze stad te verlaten deed mij piepend ademen (écht). Toen ik de UIT (Utrechtse Introductie Tijd) liep kwam ik erachter dat ik mijn eigen stad helemaal niet zo goed bleek te kennen. Die rioollucht op het Janskerkhof bleek afkomstig uit het pand van het USC, ik had geen idee. Als student in Utrecht leef je een compleet ander leven dan de rest van de inwoners. Er zijn bijvoorbeeld een hele rits kroegen waar ik als student geregeld kwam, maar daarna nooit meer naar terug ben gegaan. Ik zou met een tijdmachine graag naar een avond in het Pakhuis teruggaan.
  2. Tijd. Wat had ik, zeker tijdens mijn bachelor, toch zeeën van tijd. Ik ging 3 keer per week naar college, ’s avonds naar de roeivereniging en ik werkte 2 dagen per week bij een advocatenkantoor. Verder dronk ik koffie met mijn vriendinnen, sliep ik lang uit en zat ik in de zomer in het park. Af en toe studeerde ik een dagje en hopte ik met mijn studie heel Nederland door om alle musea en bezienswaardigheden te bekijken. Toen ik fulltime ging werken vond ik het wel heerlijk dat ik als ik thuis kwam echt ‘vrij’ was, maar na meer dan 3 jaar werken lijkt die tijd steeds minder te worden.
  3. De wereld lag open. Tijdens mijn bachelor was ik vooral bezig met mijn punten halen, ik had in tegenstelling tot sommige medestudenten helemaal geen beeld van de toekomst. Maar dat was ook prima, want de tijd ging toen op wonderbaarlijke wijze minder snel en mijn vriendinnen waren daar ook niet mee bezig. We hadden een leuke tijd, daar ging het om. Nu denk ik wel eens, had daar toch wat beter over nagedacht, maar ach.

Wat vond jij leuk aan jouw tijd als student?

Liefs,

Susan

 

1 reactie

  1. Herkenbaar stuk. Beste tijd van mijn leven niet, ik zit nu veel beter in mijn vel dan toen, ben blijer met mezelf en wat ik heb. Maar het wilde leven en altijd kunnen doen waar je zin in hebt, dat mis ik soms wel eens. Zou ook wel met een tijdmachine terugwillen naar een avondje borrelen in de Zotte, Pakhuis of de Kneus… En hele dagen brak in de bieb hangen en vooral veel koffie drinken en lang lunchen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *